Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Τριφτή «µπάρα» µε κεράσια

ΥΛΙΚΑ (για 2 τµχ σε φόρµα τάρτας 26 εκ.) Για τη ζύµη

  • 750 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 500 γρ. Βούτυρο κρύο (σε κύβους)
  • 350 γρ. Ζάχαρη
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 500 γρ. Κεράσια µε 50 γρ. Ζάχαρη (καστανή)
  • Ζάχαρη για πασπάλισµα
  • 2 φόρµες µακρόστενες 10×35εκ

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Φτιάχνουµε µια ζύµη κουλουριού. Κρατάµε τα ¾ της ζύµης, τυλίγουµε µε µεµβράνη και τοποθετούµε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στην υπόλοιπη ζύµη προσθέτουµε λίγο αλεύρι για να την κάνουµε τριφτή, µε φτερό στο µίξερ ή µε τα χέρια. Βουτυρώνουµε τις φόρµες, ανοίγουµε µε τον πλάστη µακρόστενες λωρίδες πάχους 2 πόντων και τοποθετούµε στις φόρµες. Τρυπάµε µε πιρούνι και ψήνουµε στους 1800C για 20΄. Τα αφήνουµε να κρυώσουν λίγο. Τοποθετούµε τα κεράσια, σκεπάζουµε ελαφρώς µε το τριφτό ζυµάρι και πασπαλίζουµε µε ζάχαρη. Ψήνουµε πάλι στους 1800C για άλλα 30’.

    Μπορείτε να τα φτιάξετε και σε µικρότερα µεγέθη, ίσως να πωλούνται ευκολότερα.

    Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

    © 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
    Created by: _Pinged