Τσουρέκι λεµονιού µε κόκκους καφέ

Τσουρέκι λεµονιού µε κόκκους καφέ

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Τσουρέκι λεµονιού µε κόκκους καφέ ΥΛΙΚΑ 1200 γρ. Αλεύρι Τ. 55% 200 γρ. Γάλα 2 Λεµόνια µεγάλα και το ξύσµα τους 80 γρ. Μαγιά 300 γρ. Ζάχαρη 4 Αβγά µεγάλα 220 γρ. Βούτυρο 1 πρέζα Αλάτι Για επάλειψη: Μαρµελάδα λεµονιού Λεπτές φέτες λεµονιού...
Κεκάκια λεµονιού µε αρµπαρόριζα

Κεκάκια λεµονιού µε αρµπαρόριζα

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Κεκάκια λεµονιού µε αρµπαρόριζα ΥΛΙΚΑ 500 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 20 γρ. Μπέικιν 400 γρ. Ζάχαρη 250 γρ. Μαργαρίνη 4 τµχ. Αβγά 150 ml. Γάλα 50 ml. Χυµό λεµονιού Λίγο Βανίλια Φύλλα Αρµπαρόριζας ψιλοκοµµένα Ξύσµα από 1 λεµόνι Για γλάσο:...
Τριφτή «µπάρα» µε κεράσια

Τριφτή «µπάρα» µε κεράσια

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Τριφτή «µπάρα» µε κεράσια ΥΛΙΚΑ (για 2 τµχ σε φόρµα τάρτας 26 εκ.) Για τη ζύµη 750 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 2 πρέζες αλάτι 500 γρ. Βούτυρο κρύο (σε κύβους) 350 γρ. Ζάχαρη 2 πρέζες κανέλα 500 γρ. Κεράσια µε 50 γρ. Ζάχαρη (καστανή) Ζάχαρη...
Τάρτα µε κεράσια

Τάρτα µε κεράσια

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Τάρτα µε κεράσια ΥΛΙΚΑ (για 2 τµχ σε φόρµα τάρτας 26 εκ.) Για τη ζύµη 6 τµχ. Αβγά 300 γρ. Ζάχαρη 2 γρ. Αλάτι 180 ml. Ηλιέλαιο 250 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό Λίγη βανίλια 300 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 150 γρ. Νισεστέ 16-20 γρ. Μπέικιν 150...
Κερασοπιτάκια από ζύµη «Pâte brisée»

Κερασοπιτάκια από ζύµη «Pâte brisée»

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Κερασοπιτάκια από ζύµη «Pâte brisée» ΥΛΙΚΑ για τη ζύµη 620 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 80-100 γρ. Ζάχαρη 5-6 γρ. Αλάτι 450 γρ. Βούτυρο κρύο (σε κύβους) 120 ml. Παγωµένο νερό ΥΛΙΚΑ για τη γέµιση 500 γρ. Κεράσια (στραγγισµένα) 1 αβγό για...

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

© 2024 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged