Λεμονόπιτες με δυόσμο

Λεμονόπιτες με δυόσμο

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Λεμονόπιτες με δυόσμο ΥΛΙΚΑ Για τη ζύµη: 200 γρ. Αλεύρι 100 γρ Βούτυρο (κρύο σε κύβους) 80 γρ. Άχνη ζάχαρη 2 γρ. Μπέικιν πάουντερ 1 Αβγό (µεγάλο) Λίγο Αλάτι (µια πρέζα) Λίγη Βανίλια Ξύσµα από 1 λεµόνι Για την γέµιση: 200 γρ. Ανθότυρο 100...
Μπριόζ κάστανο με δάκρυα σοκολάτας

Μπριόζ κάστανο με δάκρυα σοκολάτας

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Μπριόζ κάστανο με δάκρυα σοκολάτας ΥΛΙΚΑ 1 κιλό Αλεύρι 55% 120 γρ. Ζάχαρη 120 γρ. Βούτυρο 50 γρ. Μαγιά 500 ml. Γάλα (χλιαρό) 2 Αβγά 1 πρέζα αλάτι Για την γέµιση: Πουρέ κάστανο 500 γρ. Κάστανα βρασµένα και καθαρισµένα 200 γρ. Γάλα (χλιαρό)...
Ψωμάκια (κουβέρ) με κάστανο

Ψωμάκια (κουβέρ) με κάστανο

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Ψωμάκια (κουβέρ) με κάστανο ΥΛΙΚΑ 900 γρ. Αλεύρι πετρόµυλου 200 γρ. Κάστανο (πούδρα) 30 γρ. Αλάτι 50 γρ. Μαγιά 100 γρ. Προζύµι 650 ml. Νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζυµώνουµε όλα τα υλικά µαζί για 5 λεπτά. Αφήνουµε για 1 ώρα να ξεκουραστεί σκεπασµένο....
Μπριός λεμονιού

Μπριός λεμονιού

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Μπριός λεμονιού ΥΛΙΚΑ 1200 γρ. Aλεύρι T. 55% 400 γρ. Bούτυρο 6 Aβγά 50 γρ. Mαγιά 160 γρ. Γάλα 10 γρ. Ζάχαρη 1 πρέζα Αλάτι Ξύσµα από 2 λεµόνια Χυµό από 2 λεµόνια (περί- που 40 ml.) Λίγο Μέντα ψιλοκοµµένη Για επάλειψη: 2 Κρόκους Αβγών µε...
Με σχινόπρασο & άνιθο

Με σχινόπρασο & άνιθο

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Με σχινόπρασο & άνιθο ΥΛΙΚΑ 1 κ. Αλεύρι Τ. 90% 1 κ. Αλεύρι Τ. 55% 80 γρ. Μαγιά 100 γρ. Προζύµι 1300 ml. Γάλα 10 γρ. Ζάχαρη 2 Ματσάκια σχινόπρασο ή 5γρ. αποξηραµένο 50 ml. Ηλιέλαιο 10 γρ. Αλάτι Ματσάκι άνιθο ψιλοκοµµένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ...

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged